Du visar för närvarande Presenter du kan ge till din sportintresserade pappa i jul

Presenter du kan ge till din sportintresserade pappa i jul

När julen är på ingång är kanske ditt viktigaste uppdrag att hitta bra julklappar till pappa. Ens pappa förtjänar något bra och genomtänkt i julklapp. Har du en pappa som älskar sport och friluftsaktiviteter? Då är det en smart ide att börja där. Härunder får du några förslag på vilka julklappar du kan köpa till din pappa som är sportintresserad.

Alla pappor är olika. Därför vill pappor ha olika julklappar beroende på vilka intressen och mål han har i livet. Har du en pappa som älskar att sporta och röra på sig? Då finns det en uppsjö av smarta ideer och tips att köpa i julklapp till honom.

En pappa älskar att få julklappar som han har användning av under sin favorithobby. Det gör att han kan använda sin julklapp i samband med denna hobby eller sport. Många svenska pappor har idag idrott och aktiviteter som främsta intresse. Främja detta intresse genom att köpa julklappar till pappa kopplat till dessa aktiviteter.

Julklappar till pappa som spelar golf

Många svenska pappor spelar numera golf. Golf har blivit en sport som är populärt bland alla, en sport för alla. Det finns en stor chans att din pappa också är en av dem som hakat på trenden. Julklappar till pappa i form av en golf-relaterade presenter är perfekt till den golfintresserade pappan.

Förbered din pappa för golfsäsongen

Golfsäsongen kan kännas långt borta under julen. Dock är det bra att han är förberedd för när säsongen väl drar igång. Säsongen kan börja tidigt, speciell vid en mild vinter. Eller kanske har han en golfresa inbokad med kollegor eller vänner? Ge honom då något snyggt och modernt klädesplagg eller utrustning som han kan skryta med inför sina spelkamrater.

Åk på golfsemester med din pappa

Om din pappa tycker om att spela golf själv så tycker han antagligen också om att titta på golf. Varför inte då ge honom en golfresa i julklapp? Så ni tillsammans kan åka iväg en helg under våren och titta på en golftävling. Resan behöver inte vara lång eller dyr, det finns många golfresor inom sveriges gränser ni kan åka på tillsammans.

Ett annat tips är att ge din pappa en julklapp i form av ett abonnemang på en golfkanal. Då kan han själv följa de stora tävlingarna från tv:n hemma i soffan.

Lista över golftillbehör varje pappa behöver

Här kommer en lista med viktiga accessoarer som varje golfspelare måste ha. Dessa är perfekta julklappar till pappa som han behöver i utövandet av golf.

  • En golfhandske slits fort ut – varför inte ge honom en ny?
  • Varje golfare borde idag ha en golfklocka – det hjälper honom att förbättra sitt spel
  • Nya fräscha golfbollar – ifall han skulle råka slå bort för många
  • En ny klubba – en wedge eller en putter kan göra stor skillnad för hans spel

Till en pappa som tycker om att löpa

Har du däremot en pappa som gillar att ge sig ut i löpspåret? Då är en julklapp till din pappa i form av en löprelaterad present utmärkt. Att springa är bland det nyttigaste du kan göra. Uppmuntra därför din pappa att fortsätta med detta genom att ge honom något kopplat till detta i julklapp.

Din pappa förtjänar ett för löparskor i julklapp

Ett första bra tips är att du kan du ge ett par nya löparskor till honom. Löparskor slits ut och behöver bytas ut med jämna mellanrum. Dessutom går utvecklingen snabbt framåt inom skor. Skorna som var de bästa förra säsongen kanske redan har nått sitt utgångsdatum. Ge din pappa de senaste skorna i julklapp – det är han värd.

Numera är det vanligt att göra en sk. custom-fitting av löparskor. Det görs genom att gå till en butik som säljer skor och provspringa på ett band. Löpsteget filmas och analyseras och den bäst passande skon väljs ut beroende på löpstil, vikt, längd etc. Att ge din pappa en tid i en butik för detta är en utsökt ide.

En löparklocka – för en pappa som tycker om statistik

Du kan också ange någonting annat lite mer modernt som din pappa kanske inte redan har. Ett bra tips är en smart klocka som julklappspresent till din pappa. En löparklocka gör att han får statistik och information om sina löprundor. Den mäter självfallet tid men också avstånd, antal steg, mellantider och puls. Denna information kan smidigt ses på mobiltelefonen eller en dator.

Det gör löpningen roligare och pressar honom att springa fortare och oftare. En perfekt julklapp till din pappa som gör honom än mer motiverad att fortsätta springa.

Löparkläder i julklapp

Nya löparkläder är en annan löparrelaterad julklapp som är ett perfekt tips. Under vinterhalvåret behövs naturligtvis varmare löparkläder. Till exempel: ett par underställ eller en varmare tröja att ha på sig. Ett pannband som täcker öronen och som dessutom andas är också skönt vid kallare temperaturer.

Ge din pappa ett par trådlösa hörlurar

Tycker din pappa om att lyssna på musik eller en podcast medan han springer? Då är ett par trådlösa bluetooth-hörlurar en utmärkt julklapp. Hörlurarna sitter bekvämt och smidigt på öronen under löpturen. Den stora fördelen är dock att han slipper koppla in en sladd i sin mobiltelefon. Ljudet överförs istället via bluetooth helt trådlöst.

Ett midjeband för förvaring av telefonen

Ett sista löpningsrelaterat tips för en julklapp du kan ge till din pappa är ett midjeband. I ett midjeband kan ha enkelt ha sin telefon, nycklar eller annat under springturen. Det gör att han slipper hålla saker i handen. Lyssnar han dessutom på musik när han springer är det perfekt att kunna ha mobilen där utan att störas.

Julklappar till pappa som åker längdskidor

Längdskidor är en annan populär aktivitet som pappor ofta tycker om. Att ge något som hjälper honom i hans längdkarriär är nästa tips på julklapp till din pappa. Längdskidor är en sport som kräver en hel del utrustning. Bra för dig som ska köpa en julklapp och behöver inspiration.

Smart klocka i julklapp

Precis som med löpning är en smartklocka kul att ha vid längdskidåkning. Den kan användas för att mäta distans, tid och hastighet – precis som vid löpning. Slå två flugor i en smäll om din pappa både springer och åker skidor, en smartklocka är perfekt!

Handskar till längdskidåkningen

Att åka längdskidor är ofta kallt om händerna. Dock bör din pappa antagligen inte använda ett par vanliga vantar eller handskar. Det ska vara speciella längdhandskar. Ett par längdhandskar är speciellt utformade för att du ska lätt kunna hålla i stavarna under skidåkningen. Dessa slits också ut med tiden varför längdhandskar aldrig är ett dumt alternativ som julklappar till pappa.

Din pappa tycker säkert om att valla

En stor del av längdskidåkning är vallningen. Älskar din pappa längdskidåkning är det stor chans att han också tycker det är spännande att experimentera med olika vallningar. Varför inte ge din pappa en bok om vallning? Då kan han lära sig mer om vallningstekniker och förbättra sin skidåkning. Också, är det en mild vinter utan öppna skidspår kan han förbereda sig inför nästa säsong genom att läsa.

Julklappar till pappa som åker slalom

Utförsåkning eller slalom är en annan aktivitet många pappor sysslar med på vintern. Om din pappa är skidintresserad har ni troligen åkt på otaliga skidsemestrar tillsammans genom din uppväxt. Då vet du själv om att utförsåkning är en sport som kräver utrustning. Julklappar till pappa som är kopplat till slalom finns det gott om och kommer garanterat vara uppskattat.

Skidhjälm i julklapp

En ny skidhjälm är det första tipset på en julklapp relaterat till utförsåkning. Med stor sannolikhet använde din pappa ingen hjälm som ung. Det var inte vanligt på den tiden. Idag använder i princip alla en hjälm – gamla som unga. Självklart ska din pappa också bära hjälm. Därför är hjälmen en present som också gör att du kan känna dig lugnare då han är mer skyddad i backen.

Se till att köpa en snygg, skön och modern hjälm. Köper du en enkel och ful hjälm i julklapp till din pappa finns risken att han inte använder den. Det vill du självfallet undvika.

Kamera för skidåkning – för dig med en teknikintresserade pappa

För den mer teknikintresserade och hippa pappan – köp en kamera för skidåkning till honom i julklapp. En kamera kan han sätta på hjälmen och filma sin skidåkning. Han kommer säkerligen uppskatta att se hur han åker samt kunna redigera filmen efteråt. Denna typ av kamera, actionkamera, är ett vanligt inslag bland de yngre i skidbacken numera. Din pappa kommer känna sig ung och cool igen med en sådan julklapp.

Julklappar till pappa kan vara svårt

Att köpa julklappar till pappa kan kännas och vara svårt. En pappa har ju redan oftast allt. Men är din pappa sportintresserad finns det många julklappar du kan hitta på att köpa. Tänk på vilka aktiviteter och vilka sporter han gillar och hitta något inom det.

Den tekniska utvecklingen går som bekant framåt – även inom industrin för sport och idrott. Därför finns det säkerligen nya kläder eller prylar inom hans favoritsport som du kan ge som julklappar till din pappa.